Slovenska obala

Gre za program, ki je veslaško gledano malce bolj športen. Po potrebi se ga lahko krajša z vstopom v vodo v Strunjanu ali podaljša z vstopom v Žusterni.
VIDEO 



Začetek veslanja in odkrivanja lepot naše obale je v Simonovem zalivu v bližini Izolske marine. Glavni cilj je ogled Strunjanskih klifov, zaliva Fiesa, Piranske punte in Sečoveljskih solin.


Program:
V Simonovem zalivu je začetek in zbor. Sledila bo dobra ura za pripravo na veslanje in sestavljanje kajakov, kar je del posebnega pristopa ter timskega dela. Predvsem izboljšuje tehnične sposobnosti in ekipo poveže v homogeno enoto že pred samim veslanjem; kasneje se bodo stiki med nami samo še poglabljali. Sledilo bo učenje osnovnih zavesljajev in krmarjenja kajakov, varnost na vodi, orientacije in še vsega ostalega, kar spada poleg.


Odveslali bomo pod znanimi Strunjanskimi klifi, ki so sicer naravni rezervat in geološka posebnost, potem skozi Mesečev zaliv s kipom Marije na bregu, zaliv Fiese in pod Piranskimi skladi fliša okoli znane Piranske Punte, kjer se nam bo odprl odprti pogled na jug, proti Savudriji.



Piran si bomo ogledali iz morske strani, med veslanjem proti Bernardinu kjer se bomo ustavili in predahnili v veslaškem centru, da spijemo pijačo ali dve.
Nadaljevali bomo preko zaliva Portorož in okoli rta Forma Viva ter vstopili v kanal Fažana, ki nas bo popeljal skozi Sečoveljske soline do kraja Seča in do konca naše poti. Praktično bomo odveslali celotno Slovensko obalo, ali pa lepše rečeno, vse tisto, kar je vredno videti in kjer ni ladjedelnic in velikih pristanišč, ki bi nam kazile pogled.




Kaj vse bomo videli:
- naravni rezervat Strunjanski Klifi in Mesečev zaliv
- gojenje školjk in brancinov v zalivu Fiesa
- Piransko Punto in Piran
- Bernardin, Portorož, Lucijo in Sečoveljske soline.

Dolžina efektivnega veslanja okoli 20 km ali nekje 4 ure. Dolžina veslaške ture z vsemi ogledi in obveznimi postanki je 5 ur odvisno od valovanja morja, smeri vetra in sposobnosti ali volje udeležencev (če kateri od čolnov ne bo kos celotnemu krogu veslanja, se bo ustavil in počakal na ostale). K temu je potrebno dodati dobro uro za sestavljanje kajakov in na koncu slabo uro za razstavljanje kajakov in pospravljanje opreme.